Af: Rogers Magino, social worker hos Children of Hope

Som den yngste af syv børn i familien, har Nakinyama Gloria altid været hæmmet af en alvorlig hæmatologisk sygdom ved navn aplastisk anæmi. Hendes knoglemarv kan ikke skabe nye blodceller, så hendes krop kan fungere som normalt. Hver gang Gloria bliver syg eksempelvis med forkølelse, malaria eller lignende er der fare for, at hun får anæmi, altså en for lav blodprocent, medmindre hun får en blodtransfusion.

Sygdommen betød, at Glorias far ikke kunne finde penge til at sende hende i skole, fordi alle familiens midler brugte de få penge de tjente på at betale for blodtransfusionerne.

Glorias fremtidsudsigter blev imidlertid fuldstændig forandret, da hun fik mulighed for at blive en del af fadderskabsprogrammet hos Children of Hope, og pludseligt kunne hun se sin drøm om at blive læge blive mere realistisk. Hvert år skriver hun et julekort til sin fadder, for at fortælle hvor glad og taknemmelig hun er for at få mulighed for at gå i skole.

Udfordringerne med helbreddet er stadig aktuelle og presserende, for Gloria har brug for en operation, som ikke er mulig at få i Uganda og som derudover er meget bekostelig. Gennem Children of Hope får hun dog støtte til at betale for både blodtransfusionerne og de normale udgifter til at gå i skole på Startlight Primary School.

Med hjælp fra hendes fadder kan Nakinyama Gloria gå i skole og forandre sit liv. Det er mit håb, at endnu flere vil tage skridtet og blive fadder for et barn, så vi kan fortsætte med at forandre liv hos sårbare ugandiske børn gennem uddannelse af høj kvalitet.