Seglcelle anæmi er en af de mest dødbringende sygdomme, der skræmmer de fleste familier i Afrika. Mange udsatte familier forstår ikke sygdommen, og forbinder den i stedet med trolddom. Andre familier tror også fejlagtigt, at børn født med seglcelle anæmi aldrig vil få muligheden for at vokse op og leve længe nok til at stifte deres egne familier.

Kabogoza Ryan blev også født i en familie, hvor disse fejlagtige opfattelser eksisterede. Normalt starter et barn født i Uganda i en vuggestueafdeling som 3 årig, men da Ryan blev 8 år, var han stadig hjemme uden håb om nogensinde at komme i skole, fordi han blev opfattet som et barn som blev syg hver dag.

En dag da Children of Hopes social worker Rogers var ude på familiebesøg hos et sponsorbarn i landsbyen, bemærkede han Ryan, som så alt andet end sund ud og besluttede at besøge drengens familie. Efter besøget rapporterede han til Children of Hopes sekretariat i Uganda, og de besluttede at optage ham i skolen, fordi det lykkedes at finde en fadder til Ryan.

Ryan går i øjeblikket i grundskolen, og er rigtig heldig. Takket være fadderskabet har han nemlig fået mulighed for at vokse op som ethvert andet barn. Han kan studere, modtage behandling, og få flere andre privilegier, da han er blevet optaget i Children of Hopes fadderskabsprogram, og det er fantastisk, da han er en meget charmerende og intelligent dreng.

Det er netop sådan en stor forskel du kan gøre for et enkelt barn ved at skrive dig op til et fadderskab; du kan hjælpe ham eller hende til at få muligheden for at starte en akademisk rejse, og gøre sine fremtidsmuligheder meget lysere.

Du kan læse mere om at være fadder for et barn her: