Sarah Bakobye har arbejdet på Hope Danmarks sekretariat i Kamuli siden 2019, og har derfor primært håndteret papirarbejdet vedrørende fadderbørnene i Children of Hope. Derfor var det med stor forventning, at hun tidligere i år fik mulighed for at besøge alle tre skoler for første gang i forbindelse med underskrivningen af årets kontrakter. Her kan du læse hendes egne ord om oplevelsen.


“At besøge de tre skoler for første gang siden jeg startede med at arbejde for Hope. Jeg havde aldrig troet det ville blive muligt for mig at se skolerne med min egne øjne, da det ville kræve en del logistisk planlægning. Men da hele turen var en kæmpe succes og forløb uden større udfordringer, håber jeg at det bliver muligt for mig at vende tilbage dertil jævnligt for at følge arbejdet.

Lydia Mukoda og jeg rejste rundt og besøgte skolerne, for at underskrive kontrakter, og turen var en øjenåbner for mig. Jeg sætter nu endnu større pris på den store indsats lederne af de enkelte skoler gør for at holde eleverne fokuserede på deres studier. Lederene formår at få deres lærere til at tage et stort initiativ i at sikre at eleverne rent faktisk lærer det de skal, og deres undervisererfaring vil unægteligt komme til at betyde en stor forskel i børnenes akademiske udvikling.

Samtidig blev jeg også berørt af den store indsats der blev gjort for at skabe hjemmeskolemiljøer sidste år. At få børnene til at fortsætte deres læring gennem CoVid19-pandemien, hjalp faktisk både børnene, men også lærerne selv med at holde fokus i en svær tid. Det stod særligt klart, at de børn skrevet op på Startligt, Kirolo og Bukose Junior High, som havde været en del af hjemmeskolingsprogrammet sidste år, klarer sig meget bedre end de børn, der ikke deltog i hjemmeundervisningen.

At engagere børn til at forstå og koncentrere sig så de kan lære er ikke let, men perfektion er det vi stræber efter, og det er i mine øjne det, der gør os til et fantastisk team.

Endeligt er det vigtigt for mig at fortælle at jer, der sponsorerer børn i programmet gør en kæmpe forskel så de får mulighed for at få en uddannelse af høj kvalitet. Det bærer vidnesbyrd om jeres store hjerter for andre mennesker, at I støtter børnene. Det ønsker både jeg og de tre ledere af skolerne at minde jer om, og at sige jer et kæmpe tak for.”

Sarah Bakobye